Internationaal

opmerkingen en suggesties m.b.t. de site
Gebruikersavatar
mikage
Berichten: 286
Lid geworden op: 18 aug 2009 12:54
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Internationaal

Bericht door mikage » 15 jan 2010 00:04

Een aantal leden van buggyvrienden NO gaat met de buggy weleens de grens over. Steeds meer wordt door landen EN STEDEN!!! beperkingen opgelegd in de toegang tot die steden met (zogenaamde) milieuvervuilende voertuigen. Veelal is door het betalen van een sticker wel weer toegang te verkrijgen tot die steden (dat die steden daardoor nog net zo milieubelast worden als voorheen is van een andere orde denk ik dan maar).

Idee: Een onderdeel (sub-board?) openen waarin regelgeving voor historische/oudere voortuigen in Europa langzaamaan opgebouwd wordt? Dit dan met aandacht op de vrijstellingen die er zijn.

Ik doe een voorzet:

DUITSLAND
Wie: TÜV-Nord - http://www.tuev-nord.nl/Keuringen/Umweltplakette.htm
Wat: Oldtimers met een historisch kenteken die in Duitsland als zodanig geregistreerd staan (het voertuig moet tenminste 30 jaar oud zijn, en voorzien zijn van het "H" - kenteken of het rode "07" - kenteken) of oldtimers geregistreerd in andere landen van de EU die aan overeenkomstige voorwaarden voldoen, hebben een permanente ontheffing voor de Umweltplakette.
Indien uw oldtimer in Nederland geregistreerd is, een datum eerste toelating heeft van vóór 1 januari 1978, en het voertuig voorzien is van Nederlandse historische kentekenplaten (de blauwe platen) heeft u dus geen Umweltplakette nodig. Indien u uw oldtimer binnen de Umweltzone parkeert dient u een kopie van uw Nederlandse kentekenbewijs of de FIVA Identity Card (Deze kunt u in Nederland bij de FEHAC aanvragen; nadere informatie over deze Identity Card vindt u op: www.fiva.nu.) duidelijk zichtbaar te plaatsen.


Aktie: In Duitsland is het voldoende om een kopie van het kentekenbewijs achter de voorruit te hebben.[/b]
Al 15 jr een Classica en ruim 60.000 km er mee gereden

Afbeelding

Plaats reactie